Razorback

Neo Rockabilly


vDe eerste schreden werden gezet in de zwoele zomer van 1985 op de zolderkamer van een van de beste jeugdvrienden, raam open, gitaar en drums zo hard als het kon. De pret duurde slechts een half uurtje, met veel machtsvertoon beĆ«indigde de politie de allereerste repetitie tot grote ontsteltenis van moederlief. Zij vond het juist enig! Later dat jaar op pad met een andere rockabilly makker naar een wazig rock 'n' roll avondje ergens in de Peel (Zuid-Oost Brabant). De disc-jockey wist de juiste muziek uit de speakers te schallen, en al snel ontdekten we de contrabassist achter deze man. Dit was de aftrap naar de eerste rockabilly band. 

vRepetities werden gepland in het plaatselijke jongerencentrum. Naast Stray Cats en Johnny Burnette covers, ontsproten juweeltjes in de vorm van zelfgeschreven nummers, waarvan we met gerust hart kunnen zeggen dat deze onder de noemer neo-rockabilly vielen. De repetities groeiden uit naar een live muziek middag met publiek uit de jeugdsoos.

vGesteund door voldoende zelfkennis, begon de noodzaak te ontstaan voor betere vocalen. Die vonden we in de vorm van Hans "Tiger" Smits. Hans, bekend uit de Eindhovense rock 'n' roll scene was zeer ambitieus, en schopte het tot aan de tafel voor de TV show van Sonja Barend. Zijn nieuwe missie was een item bij het VPRO programma "Jonge Helden", waar hij z'n infiltratie als (gespeelde) neo-nazi bij NSB weduwe Florrie Rost van Tonningen wilde tentoonstellen. Om zijn zelfgeschreven nummers, opgedragen aan die weduwe, te voorzien van de juiste kleur en sound, stond er een uitdaging inclusief TV opnames. Een unieke kans om met onze hoofden op de buis te komen, echter de ondertoon van het gebeuren lag te ver van de doelstelling van de band. We besloten af te zien van deelname. Tiger heeft uiteindelijk zijn missie alleen volbracht, ondanks het feit dat hij zich op glad ijs bevond.

vDe band hield het in 1987 voor gezien, maar het stond als een paal boven water dat dit de aftrap was geweest naar meer, veel meer!

1985 - 1987

LOADING
https://www.rocking.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Razorback.1gk-is-208.jpglink
https://www.rocking.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Razorback.2gk-is-208.jpglink
https://www.rocking.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Razorback.3gk-is-208.jpglink
https://www.rocking.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Razorback.4gk-is-208.jpglink
https://www.rocking.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Razorback.5gk-is-208.jpglink
«
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
»

De Bandleden

Cees - drums

Gerrit - contrabas

Piet - zang, gitaar (Rocking.nl)

2e helft 1986:

Hans "Tiger" Smits - zang

razorgirl

Contact

E-mail: info@rocking.nl

© Copyright 2024 | Rocking.NL | All rights reserved