DUCKTAIL

Monsters of Amusebilly

Amusebilly op z'n best. Mix van rock & roll en rockabilly met hoge amusementswaarde. Doordringend en snel contrabaswerk, kamerbrede drumpartijen, recht toe recht aan gitaarriffs voorzien van bijzondere "stand up comedian" vocalen. Hyperactiviteit, speelplezier en vooral gebrek aan pretenties. Amusebilly beperkt zich niet tot jaren ’50 en ’60 maar omvat een tijdspanne die reikt tot de hedendaagse popmuziek. Kortom: het gaat nergens over, maar het blijft wel leuk.

AMUSEBILLY ROCKABILLY FIFTIES NEO

Ducktail

DUCKTAIl

Amusebilly, Lol Rock 'n' Roll en Rockabilly covers naar eigen idee met hoge amusementswaarde

Opzwepend en fris, met af en toe een vette knipoog. Opgericht ergens halverwege jaren '80 en niet kapot te krijgen. Deelde het podium met vaderland's beste artiesten. 7 jaar Kempenerpop, maar liefst 10 opeenvolgende jaren huisband op het Kwalleballen en een schare vaste klanten. Ducktail was live te horen bij Leidse Kade Live (Radio 3) en verkocht zelfs één exemplaar van de eerste en enige CD 'Who the hell's Billy' in Japan (De koper in kwestie willen we graag eens spreken).

AMUSEBILLY ROCKABILLY FIFTIES NEO

Ducktail

DUCKTAIL

Fifties styled rockabilly en rock 'n' roll

De jaren tachtig samenstelling van Ducktail. Covers uit de hay-days van de rock 'n' roll. Rockabilly klassiekers met af en toe een vreemde eend in de bijt. Speelde op de leukste rock 'n' roll festivals en bouwde de fundering voor het latere amusebilly tijdperk.

ROCKABILLY FIFTIES NEO ROCKABILLY

Ducktail
  • 2001-heden
    ducktail
  • 1992-2001
    ducktail
  • 1987-1992
    ducktail

De eerste en enige Amusebilly band van Nederland!

Niet minder dan 35 jaar non-stop "Live on Stage"! Als trio zette DUCKTAIL een voet tussen de deur van de vaderlands rock 'n' roll tot ongeveer halverwege 1992. Daarna promoveerde de geluidsman tot frontman/zanger en ontbood zich een bijzonder getalenteerde up-tempo contrabassist. Gedreven door een niet bepaald jaren 50 georiënteerde percussie, werd koers gezet naar een geheel nieuwe revolutionaire muziekstroming genaamd Amusebilly, welke hedentendage nog immer uniek is in haar soort. Voor zover mogelijk kun je hier wat definities vinden. Het Eindhovens Dagblad heeft zelfs tot 2 maal toe een poging gedaan om op een journalistiek verantwoorde manier een bijdrage te plaatsen (artikel december 2002, artikel januari 2003). Amusebilly bracht niet alleen veel plezier maar ook een hele serie leuke en spraakmakende optredens. Medio 2001 onderging de band haar 2e gedaanteverwisseling, en in 2017 gingen we  weer terug naar de meest succesvolle bezetting.

 

Boekingen: info@rocking.nl

Contact

E-mail: info@rocking.nl

© Copyright 2024 | Rocking.NL | All rights reserved